NOW Foods Vitamin B6 P-5-P 50mg aktivní forma 90cps

Produkt NOW Foods Vitamin B6 P-5-P 50mg aktivní forma 90cps z kategorie vitamín b od výrobce NOW Foods najdete na Sportlog.cz za 460 Kč. Celý popis 460 Kč Ověřit dostupnost

Popis

Vitamin B6 je důležitým kofaktorem v řadě (přibližně stovce) enzymatických reakcí a účastní se mj. metabolismu sacharidů (glukózy), tuků a aminokyselin.Vitamin B6 (pyridoxin) je v našem těle skutečným pracantem. Podílí se na zhruba 100 enzymatických reakcích a jako koenzym P5P například zajišťuje, aby na sebe krevní barvivo hemoglobin dokázalo navázat v plicích víc kyslíku. Předtím, než může být použit pro tento účel, musí být přeměněn na jeho koenzymovou formu P5P neboli pyridoxin-5-fosfát v játrech. Větší biologická dostupnost formy P5P vitamínu B6 je způsobena tím, že je podávána ve své už přeměněné (koenzymové) formě a odpadá tak krok energeticky náročné a ne vždy efektivní přeměny vitamínu B6 ve formě pyridoxinu v játrech. Jeho vhodnými zdroji jsou například vepřové maso, játra, makrely nebo vejce. I proto patří vitamin B6 (společně například s vitaminem B12) mezi živiny, jejichž nedostatek lze sledovat ve stravě vegetariánů a veganů. Přispívá k normální činnosti nervové soustavy.


  • Přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu.
  • Klíčový kofaktor až ve 100 enzymatických reakcí.



SLOŽENÍ:



obsahuje: Rýžová mouka a želatina (kapsle).




DÁVKOVÁNÍ:



1 kapsli jednou denně s jídlem, nebo se řiďte pokyny kvalifikovaného lékaře.


Upozornění:


Trpíte-li onemocněním, jste těhotná, kojíte, snažíte se otěhotnět, je vám méně než 18 let nebo užíváte léky, poraďte se před užitím tohoto přípravku s lékařem. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhradou pestré stravy. Může docházet k přirozené změně barvy produktu. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém a chladném místě. Obal prosím recyklujte.



Vitamíny a minerály

-v 1 kapsli
Magnesium (z Magnesium Bisglycinat)25 mg
Vitamin B6 (z 50 mg koenzymu pyridoxal-5-fosfátu (P-5-P) monohydrátu)33 mg

Vlastnosti produktu

Barva:vícebarevná
Ean: 73373900461 Značka: NOW Foods Prodejce: Sport365
241685
Produktů
2748
Kategorií
2220
Značek