DGT Šachový počítač DGT Centaur v dárkové sadě s brašnou a Fritzem (AKČNÍ CENA)

Produkt DGT Šachový počítač DGT Centaur v dárkové sadě s brašnou a Fritzem (AKČNÍ CENA) z kategorie šachy od výrobce DGT najdete na Sportlog.cz za 11790 Kč. Celý popis 11790 Kč Ověřit dostupnost

Popis

Soupeř na vás útočí, ale stále máte šanci vyhrát- takové šachy jsou nejzábavnější. Zajímavou partii si zahrajete, pokud máte soupeře podobné síly, nebo jen mírně nad vaší úrovní. A to přesně umí DGT Centaur!

Je to nejinovativnější a nejsilnější šachový počítač. ELO má v rozmezí 300 až 3000, ale dokáže se přizpůsobit síle hráče a hraje mnohem podobněji jako člověk! To dává každému přiměřenou šanci vyhrát, rozvíjet dovednosti a přitom se hrou bavit. A vedle toho tento špičkový počítač nestojí desítky tisíc, ale je poprvé finančně dostupný velkému počtu šachistů. Začátečníkům, klubovým hráčům i velmistrům.

  1. Elektronická šachovnice za zabudovaným počítačem 40x44cm
  2. Šachové figurky (se dvěma královnami pro každou barvu)
  3. Brašna na přenášení s úložnými prostory
  4. Fritz goes 960 – šachový program pro PC
  5. DGT Chess trainer 1500 pozic pro začátečníky
  6. Napájecí adaptér
  7. Příručka


Výhody šachového počítače DGT Centaur
  • Velké pohodlné provedení,
  • velké figurky se závažím.
  • ELO 300 až – 3 000,úroveň se může přizpůsobit síle hráče.
  • Senzorová šachovnice, rozpoznává tahy
  • LED světla ukazují tahy.
  • Nabíjecí interní baterie - vhodný i na cesty.
  • DGT Centaur je kvalitní produkt, není vyroben v Číně, ale nese označení (Made in The European Union

Friendly mode
DGT Centaur je šachový počítač určený pro hru a trénink a pro všechny šachisty. Zvláště zajímavý je tzv. Friendly mod, kdy je během hry síla počítače přizpůsobena síle uživatele. To znamená, že se silný hráč setká se stejným soupeřem, stejně jako se s ním setká začátečník.
Důležité je, že styl hry odpovídá reálnému hráči. Většina počítačů právě tohle nedokáže: hraje "naplno" a pro slabší hráče dělá tak divné úmyslné chyby, jaké člověk nikdy neudělá. Oproti tomu DGT Centaur hraje mnohem podobněji jako člověk a proto je hra proti němu nejen vzrušující a zábavná ale je vhodná i pro trénink.
Chcete hrát ostřeji?
Pokud chcete o něco ostřejší hru, stačí přepnout do rozšířeného režimu. Tento je určen zejména klubovým hráčům. Počítač vám v něm jen tak nic neodpustí. Chcete-li vyhrát, musíte hrát bez závažných chyb.
V expertním režimu se pak setkáte s plnou silou hry, která zřejmě udolá i zkušené mistry. ELO 3000 je opravdu hodně, výkon je na hranici nejvýkonnějších počítačů nebo PC s výkonným šachovým motorem.
Hardware
DGT Centaur pro výpočty používá výkonný a prostorově úsporný počítač Raspberry Pi Zero s Linuxem a jeho šachový motor vychází ze speciální verze Open Source motoru Stockfish. K tomu však připočtěte dlouhý vývoj kompletního programu a počítače. Počítač má akumulátor a nemusí být trvale připojen k síti a můžete hrát klidně celý den. Počítač se díky tomu a plochému provedení hodí i na cesty, kde není elektrické připojení, nebo si ho můžete bez obtíží vzít třeba na zahradu.
Jak to funguje? Novou hru zahájíte prostě tak, že všechny figury dáte do výchozí polohy. DGT rozpoznává vaše tahy na šachovnici. K dispozici máte černobílý vysoce kontrastní displej používající e-inkoust. To spolu s možností měnit nastavení notace na displeji, ocení zvláště šachisté se špatným zrakem. Šachovnice je vybavena kruhovými LED diodami pod každým polem, které indikují tah počítače. Díky tomu se můžete velmi dobře koncentrovat na hru a nevyrušovat se tím, jak dělat za počítač pohyby na šachovnici. Pokud stisknete tlačítko [Hint/Alternative], Centaur navrhne (vám či sobě) nejlepší tah a pár alternativ. Ani v tomto případě ho nemusíte poslechnout.

V režimu "Analýza" Centaur sleduje, ale nenavrhuje žádné tahy. Hrajete za oba. Pokud stisknete tlačítko Nápověda, Centaur ukáže, zda tah který "hrál" byl dobrý, nebo existuje lepší volba.

Centaur vyhodnocuje partii a ukáže vám i skore s ohledem na materiál, jeho umístění a taktické možnosti. Můžete hrát s šachovými hodinami i bez. Můžete také hrát a přehrávat rozehrané partie.

Parametry


  • Velké pohodlné provedení,
  • rozměr 40x44 cm, pole 4,8 cm, král 86 mm,
  • velké figurky se závažím.
  • ELO 300 až maximálně 3 000,
  • úroveň se může přizpůsobit síle hráče.
  • Senzorová šachovnice, rozpoznává tahy,
  • LED světla tahy ukazují.
  • Nabíjecí interní baterie.

Obsah balení
  1. Elektronická šachovnice
  2. Šachové figurky (se dvěma královnami pro každou barvu)
  3. Univerzální napájecí adaptér
  4. Příručka
  5. Rychlý průvodce
  6. Český návod - zařízení v češtině není
  7. DGT Chess Trainer 1500 pozic + Fritz Goes 960

Vlastnosti produktu

Barva:vícebarevná
Značka: DGT Prodejce: Sport365
240410
Produktů
2733
Kategorií
2222
Značek